Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα
Σκεφτομαι πριν δημοσιευσω
Γνωρίζω με ποιον μιλώ

Είναι όλοι φίλοι σου;

Λίγα λόγια για τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης

Οι αριθμοί μιλούν

Έχει συμβεί

Συμβουλές

Ρυθμίσεις απορρήτου

Αναφορά περιστατικού παραβίασης

Πώς μπορεί να σε βοηθήσει η Αρχή

Κουίζ

Βίντεο

Εκπαιδευτικό υλικό

Είναι όλοι φίλοι σου; Λίγα λόγια για τις υπηρεσίες κοινωνικής Έχει συμβεί Συμβουλές Ρυθμίσεις απορρήτου Αναφορά περιστατικού παραβίασης Πώς μπορεί να σε βοηθήσει η Αρχή Κουίζ Βίντεο Εκπαιδευτικό υλικό

Οι αριθμοί μιλούν...

Το 57% των παιδιών ηλικίας 9-16 ετών στην Ευρώπη έχουν προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αυτό ισχύει για το 24% των παιδιών μεταξύ 9-10 ετών, το 48% των παιδιών 11-12 ετών, το 72% όσων είναι 13-14 ετών και το 81% όσων είναι 15-16 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους όρους χρήσης του Facebook αναφέρεται ότι η εγγραφή στην υπηρεσία επιτρέπεται μόνο για άτομα άνω των 13 ετών.

Η κοινωνική δικτύωση είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των νέων στην Ολλανδία (78%), τη Σλοβενία (76%), τη Λιθουανία (75%), και λιγότερο δημοφιλής στη Ρουμανία και την Τουρκία. Το ποσοστό κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα είναι 54%. Το 29% έχει περισσότερες από 100 επαφές, ενώ πολλοί έχουν λιγότερες.

Ανάμεσα σε όσους έχουν προφίλ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το 29% έχει δημόσιο προφίλ (ανοικτό) και αυτό συμβαίνει κυρίως στην Ουγγαρία (53%), την Τουρκία (45%) και τη Ρουμανία (44%) και σε μικρότερο βαθμό στη χώρα μας (37%).

Πηγή: Έρευνα του Δικτύου EU Kids Online (http://www.eukidsgreece.gr/)