Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα
Γνωρίζω με ποιον μιλώ
Δικτυώνομαι με ασφάλεια

Τα γραπτά μένουν

Τα δεδομένα των άλλων

Εσύ, ως... αρχισυντάκτης

Οι αριθμοί μιλούν

Έχει συμβεί

Συμβουλές

Πώς μπορεί να σε βοηθήσει η Αρχή

Βίντεο

Εκπαιδευτικό Υλικό

Τα γραπτά μένουν Εσύ, ως... αρχισυντάκτης Οι αριθμοί μιλούν Έχει συμβεί Συμβουλές Πώς μπορεί να σε βοηθήσει η Αρχή Βίντεο Εκπαιδευτικό Υλικό

Τα δεδομένα των άλλων…

Κάποιες φορές μπορεί να αναρτάς πληροφορίες για άλλα άτομα στο διαδίκτυο (π.χ. σε κάποια ιστοσελίδα, ιστολόγιο - blog, υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης), όπως φωτογραφίες των φίλων σου από εκδρομές και πάρτυ ή βίντεο που τράβηξες με το κινητό σου.

Θυμήσου ότι για να το κάνεις αυτό πρέπει οπωσδήποτε να έχεις πάρει προηγουμένως την έγκριση (ή αλλιώς τη συγκατάθεση) των ατόμων αυτών!

Για παράδειγμα για να προχωρήσεις στην ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο στο προφίλ σου στο Facebook πρέπει να έχεις τη συγκατάθεση αυτών που απεικονίζονται!

Δεν έχει σημασία το αν αναφέρεις και το όνομά τους με τη δημοσίευση των φωτογραφιών ή όχι: πρέπει πάντα να έχεις πάρει την έγκρισή τους.

Πρόσεξε ότι ακόμα και αν έχεις πάρει έγκριση τη στιγμή της δημοσίευσης είσαι υποχρεωμένος να διαγράψεις κάθε φωτογραφία/βίντεο/πληροφορία για κάποιον όταν αλλάξει γνώμη και στο ζητήσει.

Ας μην είμαστε όμως και υπερβολικοί... όταν έχεις κάποια φωτογραφία με την οποία απαθανάτισες ένα γεγονός, π.χ συναυλία, παρέλαση, αθλητική δραστηριότητα, και στην οποία εμφανίζονται πρόσωπα στο «φόντο» που δεν «φαίνονται» καθαρά, τότε μπορείς να την αναρτήσεις, προσέχοντας πάντα το πού και το πώς...