Εγγραφή - Είσοδος μελών
Username:
Password
 
Αποφάσεις
 
Συχνές ερωτήσεις
 
Θεματικές ενότητες
 
Σημαντικά αρχεία
 
 
Μικροί Πολίτες
 
Ασφάλεια
 
 

Τα προγράμματα περιήγησης Internet Explorer έκδοση 7 και άνω, και Mozilla Firefox, έχουν ενσωματωμένο pop-up blocker. Αυτό σημαίνει πως απαγορεύουν την εμφάνιση pop-up (αναδυόμενα παράθυρα – παρά την θέληση του χρήστη) σε κάθε ιστοσελίδα. Αυτό γίνεται για ασφαλέστερη και πιο άνετη πλοήγηση στο διαδίκτυο, αφού τις περισσότερες φορές τα pop-up περιέχουν ανεπιθύμητο διαφημιστικό υλικό. Οι pop-up blockers, επιτρέπουν στο χρήστη να ορίσει μία λίστα με ιστοσελίδες όπου θα εξαιρούνται, και στις οποίες θα επιτρέπονται τα pop-ups.

Είναι απαραίτητη η εξαίρεση της ιστοσελίδας της Αρχής από τους pop-up blockers για την ορθή λειτουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει στους χρήστες.

Παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες εξαίρεσης της ιστοσελίδας της Αρχής από τους pop-up blockers για τα προγράμματα Internet Explorer 7, και Mozilla Firefox έκδοση 2 και άνω.


Internet Explorer

Από το κεντρικό menu της εφαρμογής επιλέγετε εργαλεία (Tools) και έπειτα επιλογές Internet (Internet Options). 

Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγετε Απόρρητο (privacy) και έπειτα Ρυθμίσεις (settings) όπως επισημαίνεται με κόκκινο πλαίσιο στο παρακάτω σχήμα.


Τέλος στο επόμενο παράθυρο πληκτρολογείτε την διεύθυνση www.dpa.gr στο πεδίο Διεύθυνση επιτρεπόμενης τοποθεσίας Web: (Address of website to allow:), έπειτα πιέζετε το πλήκτρο Προσθήκη (add) και τέλος το πλήκτρο Κλείσιμο (close).Mozilla Firefox

Από το κεντρικό menu της εφαρμογής επιλέγετε εργαλεία (tools) και έπειτα επιλογές (options)

Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγετε περιεχόμενο (content) και έπειτα εξαιρέσεις… (Exceptions...) όπως επισημαίνεται με κόκκινο πλαίσιο στο παρακάτω σχήμα.

 


Τέλος στο επόμενο παράθυρο πληκτρολογείτε την διεύθυνση www.dpa.gr στο πεδίο Διεύθυνση ή ιστοσελίδα: (Address of web site:), έπειτα πιέζετε το πλήκτρο Να επιτρέπεται (Allow) και τέλος το πλήκτρο κλείσιμο (Close).