Εγγραφή - Είσοδος μελών
Username:
Password
 
Αποφάσεις
 
Συχνές ερωτήσεις
 
Θεματικές ενότητες
 
Σημαντικά αρχεία
 
 
Μικροί Πολίτες
 
Ασφάλεια
 
 Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα!

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας).
Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς επίσης και σχετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και δελτία Τύπου της Αρχής.

GDPR – ΓΚΠΔ

25 Μαΐου 2018

Το υλικό της ιστοσελίδας μας ενημερώνεται συνεχώς με πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.
Δείτε «Τα δικαιώματά μου» και «Οδηγίες για υπευθύνους επεξεργασίας».

Ανακοίνωση - Ενημέρωση


  • Μετά τη θέση σε ισχύ του ΓΚΠΔ (25 Μαΐου 2018):

    1. Δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση γνωστοποίησης τήρησης αρχείου ή επεξεργασίας ή βιντεοεπιτήρησης στην Αρχή. Το αρχείο δραστηριοτήτων τηρείται εσωτερικά στην επιχείρησή σας ή στον φορέα σας και διατίθεται στην Αρχή σε περίπτωση που ζητηθεί. Επίσης, παύει η χορήγηση αδειών από την Αρχή για την επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων (βλ. ανακοίνωση και απόφαση 46/2018).

    2. Η Αρχή δεν έχει υποχρέωση να απαντά σε ερωτήματα και αιτήματα υπευθύνων επεξεργασίας, υποκειμένων των δεδομένων ή τρίτων, τα οποία δεν εμπίπτουν στις προβλεπόμενες με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ αρμοδιότητές της. Το ίδιο ισχύει και για τις εκκρεμείς αιτήσεις κατά την 25.5.2018 (βλ. ανακοίνωση και απόφαση 52/2018).

  • Eξυπηρέτηση κοινού

  • Προσοχή: Η υποχρέωση ανακοίνωσης ορισμού DPO ικανοποιείται ΜΟΝΟ με την υποβολή συγκεκριμένου εντύπου. Οποιαδήποτε προηγούμενη (πριν την 25η Μαΐου 2018) δήλωση στοιχείων υπευθύνου προστασίας δεδομένων που έχει υποβληθεί στην Αρχή ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη.

 
Νέα
(12-12-2018)-Επιδόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, η Έκθεση Πεπραγμένων 2017 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, από τον Πρόεδρο της Αρχής, επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ
 
(12-12-2018)-Το Επιστημονικό Συμβούλιο για την Κοινωνία της Πληροφορίας διοργανώνει στις 20/12/2018 στην Αθήνα (Συνεδριακή Αίθουσα HORIZON, του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL HOTEL, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) Ημερίδα με τίτλο «Ειδικά Θέματα Συμμόρφωσης με τις Απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Αρχής, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Στελέχη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων και Ειδικοί Επιστήμονες από την Έρευνα και την Πράξη θα παρουσιάσουν θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων, το δικαίωμα στη φορητότητα δεδομένων, την εκτίμηση αντικτύπου στην προστασία δεδομένων, τη γνωστοποίηση περιστατικών παραβίασης, την επιστημονική έρευνα και σχετικό ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας και την εγγραφή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.eventora.com/el/Events/GDPRevent Προβλέπεται κόστος συμμετοχής 50 ευρώ. O αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ
 
(26-11-2018)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έκδοση αποφάσεων με βάση τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.
Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εδώ
 
Για την πλοήγησή σας στη δικτυακή πύλη της Αρχής, προτείνονται: Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 SP2, Mozilla Firefox 2 και άνω, καθώς και Google Chrome (BETA), και ανάλυση οθόνης 1280x1024

Οδηγίες για την εγγραφή, καθώς και για την είσοδο σας στην διαδικτυακή μας πύλη, θα βρείτε εδώ